Diyet Hakkında

Diyetsiz zayıflamak nasıl olur?

Diyet (beslenme) bedene giriş kısmıdır, sürekli diyet üzerine beyni odakladığınızda sürekli giriş kısmını güçlendirmiş olursunuz. Bu da obsesif yemek takıntısına yol açar. Metodumuz diyet yerine harekete yani enerji tüketim istikametine telkinlerle yönlendirmektir. Metodumuz da beslenme konusunda çeşit yasağı yoktur, bedenin ihtiyacı kadar yeterli miktarda öğün ile beslenme telkinleri vardır. Kiloyu aldıran hareketsizliktir, kiloyu verdirecek olan da hareket ve egzersizdir. Diyet bir şişmanlama metodudur, diyet yapıldığı sürece kilo verilir ama diyet bırakıldığında verilen kilolar fazlasıyla geri alınır.

Diyet ve spor yaptım, bıraktığımda tekrar kilo aldım, nasıl yardımcı olacaksınız?

Diyet ve spor sonrası kilo verilse de, bırakıldığında tekrar daha fazla kilo alınması normaldir. Çünkü diyet ve spor kişinin inancını ve uzantısındaki davranış alışkanlıklarını değiştirmez. Bir süreliğine beslenme alışkanlıklarının bastırılmasına neden olmuştur ve enerji tüketimini zorlanarak artırmıştır. Bu yaklaşımda kişinin inançları değişmediği için, tekrar kilo alınır ve beslenme, gıda ve kilo takıntısına neden olur.

Diyet yapsam da devam ettiremiyorum çabuk vazgeçiyorum, diyetle kilo versem de verdiğim kiloların daha fazlasını geri alıyorum, ne yapmalıyım?

Diyet irade ve odaklanma ile yapıldığı için, çevre faktörleri ve yaşam şartları kişinin odağının bozulmasına neden olmaktadır, bu da sık sık diyetin bırakılması demektir. Diyet maalesef bilinçaltına yemek yeme bilgisini yasaklar, kısıtlar ve bilinçaltına beslenme bilgilerini daha da güçlendirir. Kişi iradesi ile bir süre diyet yapabilir, bıraktığında verdiğinden daha fazla kilo alır. Başarısız olmanızın sebebi sizin başarısızlığınız değil, diyetin bilinçaltında uyguladığı etkidir.